Uitnodiging vrijdag 22 september

Wij willen jullie samen met bedrijventerrein De Copen uitnodigen voor een informatieve en feestelijke avond op vrijdag 22 september 2023. Een netwerkmoment voor de Lopikse ondernemers. Op een unieke locatie in Lopikerkapel: Het Zendstation.

Een event waar je als Lopikse ondernemer óók in de toekomst energie van krijgt...

Er is onzekerheid over energie. Zowel het afnemen van energie als het terugleveren van energie loopt tegen grenzen aan. Niet alleen de prijs van de energie, maar ook de beschikbaarheid van energie is bepalend voor de mogelijkheden van bedrijven. Of het nu gaat om het vestigen van nieuwe bedrijven, het uitbreiden van bedrijven of het verduurzamen van bedrijven met groene stroom of groen gas. De capaciteit van het netwerk is daarbij bepalend. En dat is naar verwachting niet toereikend. Ook in onze gemeente zijn de grenzen bereikt.

En dat heeft ook voor jullie (toekomstige) bedrijf gevolgen. We willen jullie als gezamenlijke verenigingen deze avond informeren en activeren. Wat speelt er? Welke lokale oplossingen zouden we gezamenlijk kunnen verkennen? Als Lopikse ondernemers willen we natuurlijk zelf de toekomst van de energie in onze regio bepalen. Praat, denk en feest deze avond mee.

Programma

18:00 uur Ontvangst met een drankje en de 1e gang van het Walking Dinner

18:30-19:30 uur Informatief kort programma
Welkom door Erik Donk en Ruud Borst, voorzitters van de organiserende verenigingen
Presentatie door Wim van den Pol, Algemeen Directeur van Van den Pol Elektrotechniek- Montfoort: De (nabije) toekomst van stroom. Wat kunnen we verwachten? Ook gaat hij in op de manier waarop ondernemers in Montfoort samenwerken aan een lokale oplossing.
Presentatie door André van Oldenkamp. André is werkzaam voor Gemeente Lopik en begeleidt en onderzoekt de energietransitie in onze gemeente. Meer informatie over de gevolgen in onze gemeente, de houding van de overheid en de wijze waarop de gemeente dit samen met de ondernemers wil oplossen.
Na het informatieve deel is er voldoende tijd voor het vervolg van het Walking Dinner en is er ruimte voor een (muzikaal) feestje in de Machinekamer van dit unieke gebouw waar wij te gast zijn.

23:00 uur Afsluiting

Locatie

Het Zendstation
Biezendijk 3
3412 KB Lopikerkapel

Aanmelden

Zijn jullie aanwezig bij deze avond? Meld je dan uiterlijk maandag 11 september aan via de app.
Ondernemersvereniging Lopik
Contactgegevens
E-mailvoorzitter@ondernemersvereniginglopik.nl
Kvk 40478546
IBAN NL84RABO0337122431